RSS

>Piyaz

20 Şub

>Hayatimda hic piyaz yapmadim. Tek bildigim koftenin ve inegol’un yanina super gittigi. Firinda tavuk yapinca birde piyaz yapayim dedim ( gece 11’de ) Vahap,in isi icin. Ben emzirdigim icin hala baklagillerden kaciniyorum.

Annem’in yanina restoranda calisirken annem bana talimat verir ben de yapardim. Tabi ayni tadi tutturamadim 😦 Anne eli baska birsey sanirim.)

Malzemeler

1 konserve kuru fasulye ( yani ben konserveyle yaptim )
1 bardaga yakin maydonoz
1 buyuk sogan ( ben beyaz sogan kullandim digeri cok aciydi )
2 kasik kadar sirke
zeytinyagi
tuz, isterseniz uzerini domates ve yumurta ile susleyebilirsiniz.
Kirmizi pul biber

Yapilisi

Soganlari yarim ay seklinde ince ince dograyin ve tuzla ovun.
Maydonozlari ekleyin. Sirkeyi, pul biberi ve zeytin yaginida dokun.
Fasulyeleri de ekleyin. Guzelce karistirin.

Uzerini haslanmis yumurta ve domatesle susleyin isterseniz.

Afiyet olsun…

 
10 Yorum

Yazan: Şubat 20, 2011 in Salatalar

 

10 responses to “>Piyaz

  1. Hayatın Tatları

    Şubat 20, 2011 at 12:26 am

    >Gayet nefis görünüyor canım. Ben çok severim piyazı. Ellerine sağlık.

     
  2. estergonyesil

    Şubat 20, 2011 at 12:34 am

    >Bende bir kere yaptım ama birşeyler eksik oldu falan olmadı sonra Papatyam dizisinde Necati (Metin Akpina) yapılışını anlattı önemli olan kuru fasulye sıcakken sirkeyi eklemekmiş 🙂 Bir daha da denemeye korktum fasulyelerim boşa gitti ya. Sevgiler…

     
  3. Taze Anne

    Şubat 20, 2011 at 12:41 am

    >sagol sule :))Estargonyesil, ben konserve kullandigim icin sirke dokmedim uzerine, ama oyle de deniyecegim next time artik :))

     
  4. Sihirli Günce

    Şubat 20, 2011 at 9:44 am

    >Nefiss gözüküyor arkadaşım.Bak bunu da benim canım çekti:)))

     
  5. Öcal-mutfak-Esra

    Şubat 20, 2011 at 10:19 am

    >bencede çok güzel görünüyor.her ne kadar annelerimizin yaptığı lezzeti yakalıyamasakta, en azından yapıyoruz .ellerinize sağlık.

     
  6. hayat

    Şubat 20, 2011 at 4:09 pm

    >Canım, Piyaz çok nefis görünüyor.Eline sağlık.Sevgiler…

     
  7. Taze Anne

    Şubat 20, 2011 at 4:44 pm

    >sihirli gunce, senin balik kadar guzel degil ama idare ederiz :))esra, tesekkur ederim :)hayat, tesekkur ederim.

     
  8. Küçük Mucizem

    Şubat 21, 2011 at 10:31 am

    >Ben daha kocama bir kahvaltı sofrası kurmaktan bile acizken sen eşine türlü türlü döktürüyorsun. helal sana vallahi. enişte kıymetini bil. benim eşim duysa beni boşar.not: bu arada ben piyazı sadece soğan salatası (zarzavat) olarak bilirdim. bunlara hep pilaki denir sanıyordum

     
  9. Taze Anne

    Şubat 21, 2011 at 5:11 pm

    >ay simartma benii 🙂 hobi diyelim, seviyorum. Bekarken hic girmezdim, evlendikten sonra basladim. Valla belki seninki dogrudur ama piyaz bu yaa 🙂

     
  10. Kendimce

    Şubat 23, 2011 at 9:35 pm

    >Piyaz köfte en klasik menüdür hem de en lezzetli ellerine sağlık

     

Yorum bırakın